Синдикат Защита подновява протестите от 30 август, съобщиха от синдиката.  Ще бъдат открити

...
Синдикат Защита подновява протестите от 30 август, съобщиха от синдиката.  Ще бъдат открити
Коментари Харесай

Подновяват протестите за заплатите в спешната помощ

Синдикат  " Защита " възобновява протестите от 30 август, съобщиха от синдиката. 

Ще бъдат открити и палаткови лагери пред Министерския съвет и пред Министерството на здравеопазването.

Според синдиката към настоящия миг не са разпределени заслужено спомагателните средства, отпуснати от Народното събрание, за нарастване на заплатите на заетите в Центровете за незабавна здравна помощ. 

В писмо до министър-председателя акад. Николай Денков от " Защита "  настояват да " не бъде позволено извънредно несправедливото и обидно недооценяване на труда на заетите в Спешните центрове, което одобри така наречен Отраслов съвет в бранш " Здравеопазване ", а точно да бъде обещано на всички по равно нарастване от 22 % ". От синдиката напомнят, че с писмо са поискали среща с премиера на 31 август, само че до този миг не са получили отговор. 

Синдикат " Защита " стачкува на 21 август с искане за справедливо разпределение на увеличените средства за незабавната помощ, напомня Българска телеграфна агенция.

По време на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в опазването на здравето, беше контрактувано възнагражденията в центровете за незабавна помощ да се усилят с 22 на сто по категории личен състав.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР